Elementia SA, producatorul mexican de ciment detinut de catre miliardarul Carlos Slim, al doilea cel mai bogat om al planetei, si Antonio del Valle, poarta negocieri cu francezii de la Lafarge pentru a achizitiona operatiunile Lafarge pe piata din regiune, informeaza Business Week.

Elementia, companie care se afla in joint venture cu francezii de la Lafarge, are posibilitatea de a achizitiona 47% din operatiunile francezilor din Mexic , potrivit unor apropiati ai celor doua companii. Francezii intentioneaza sa isi vanda operatiunile din mai multe colturi ale lumii ca urmare a procesului de fuziune dintre Lafarge si Holcim, care va crea un gigant de peste 40 de miliarde de dolari pe piata producatorilor globali de materiale pentru constructii.

Achizitia a 47% din actiunile Lafarge a fost evaluata la circa 500 de milioane de dolari. Producatorul mexican de ciment Elementia are posibilitatea fie de a investi in actualul business, fie de a face diferite achizitii, intrucat deja detine controlul companiei. Lafarge ar putea fi totodata fortata sa isi ofere un pret mai mic de achizitie.
Elementia vinde ciment pe piata din Mexic sub brandul Cemetos Fortaleza. Achizitia operatiunilor Lafarge de catre grupul mexican va intari si mai mult pozitia Elementia pe piata din regiune.

Cemex este cel mai mare producator de ciment din Mexic, cu o capacitate de productie de apoximativ 30 de milioane de tone pe an, urmat de Holcim, cu 12,2 milioane de tone annual. Joint venture-ul format dintre Lafarge si Elementia insumeaza o productie de aproximativ 2 milioane de tone pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri