Rusia intentioneaza sa creasca taxele vamale pentru mai multe produse provenind din Republica Moldova, la cateva saptamani dupa ce a limitat deja drastic importurile de carne, a anuntat Ministerul Economiei, care a pregatit un proiect de decizie in acest sens, relateaza AFP, citat de Mediafax.

Proiectul de decizie propune, astfel, cresterea taxelor vamale, pana in prezent inexistente, pentru anumite produse din Republica Moldova, printre care vin, carne, legume si cereale.

Relatiile comerciale dintre Rusia si Republica Moldova sunt in prezent reglementate de acordul de liber schimb semnat intre statele membre ale Comunitatii Statelor Independente (CSI), care permite Chisinaului sa beneficieze de un regim vamal preferential pentru exporturile pe piata rusa.

Republica Moldova a semnat insa in iunie Acordul de Asociere cu Uniunea Europeana, care include, de asemenea, un Acord de Liber Schimb, criticat de Rusia, care a avertizat ca va lua "masuri de protectie" daca se va dovedi ca acordul afecteaza economia rusa.

Masura intervine in conditiile in care Moscova a decis deja limitarea drastica a importurilor de carne din Republica Moldova, justificata prin "incalcarea normelor veterinare si sanitare".

Comisia Europeana si-a exprimat "regretul" in legatura cu decizia Moscovei, care a "coincis" cu momentul ratificarii de catre Parlamentul de la Chisinau a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana.

Rusia a fost acuzata in mai multe randuri ca foloseste "arma economica" drept mijloc de presiuni diplomatice asupra fostelor republici sovietice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri