Operatorul aerian Malaysia Airlines a oferit detalii tehnice despre avionul cu 295 de persoane la bord care s-a prabusit joi seara in regiunea ucraineana Donetk, mentionand ca toate sistemele de comunicare ale aeronavei functionau normal.

Avionul Boeing 777-200, inregistrat cu numarul 9M-MRD, avea un istoric al mentenantei impecabil, potrivit unui comunicat de presa postat vineri pe site-ul companiei Malaysia Airlines. In plus, nava era intr-o stare tehnica excelenta, ultima verificare tehnica avand loc pe 11 iulie 2014, urmatoarea fiind programata pentru 27 august 2014.

Avionul a fost produs in iulie 1997 si functiona de 17 ani, in care a inregistrat 75.322 de ore de zbor in 11.434 de cicluri. Reprezentantii Malaysia Airlines au precizat ca toate sistemele de comunicare ale navei erau in stare normala de functionare.

Avionul de tip Boeing 777-200, care are o capacitate de 282 de locuri, foloseste un motor Rolls-Royce Trent-800.

In plus, compania aeriana a confirmat informatia potrivit careia avionul nu a initiat un apel de pericol. Toate avioanele Malaysia Airlines care opereaza zboruri in Europa vor folosi rute de zbor alternative, cu toate ca Asociatia Internationala a Transporturilor Aeriene a precizat ca spatiul aerian pe care in traversa aeronava prabusita nu se afla sub restrictii.

Sursa foto: Avioane Malaysia Airlines/ Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri