Israelienii se aduna seara de seara, odata ce soarele Mediteranei apune, la un spectacol grotesc pe dealurile aflate in proximitatea Fasiei Gaza, pentru a viziona si se bucura in timp ce armata "poporului ales" arunca bombe asupra palestinienilor. Acestia beau, mananca chipsuri si isi fac selfie-uri pe un fundal de explozii, pe masura ce numarul locuitorilor din Fasia Gaza care mor creste, intr-o continua ofensiva terestra a armatei israeliene.

Canapele vechi, scaune de gradina, scaune auto si cosuri rasturnate ofera locuri la "marele spectacol". Pe deal, un leagan a fost prins de ramurile unui pin si permite ocupantului sa se balanseze in adierea vantului. Altii aduc bere, bauturi racoritoare si gustari, scrie The Guardian. Sambata, un grup de israelieni sa adunasera sa fumeze narghilea, altii isi faceau selfie-uri, ranjind, cu spatele la un fundal negru de fum si cu degetul mare indreptat in sus.

In pofida informatiilor ca milioane de israelieni traiesc sub teroarea rachetelor Hamas, nu se dau inapoi sa urce pe aceste dealuri ca "observatori de razboi", in proximitatea Fasiei Gaza si in raza de actiunea a unor rachete rudimentare palestiniene. Unii isi aduc si copiii. O casa cu vedere la razboiul din Fasia Gaza ar putea avea un pret "piperat" in aceste zile de groaza pentru palestineni.

Peste 120 de palestinieni au fost ucisi de bombardamentele armatei israeliene la o periferie a orasului Gaza, duminica, in ziua cea mai sangeroasa a conflictului, in care 13 militari israelieni au murit, de asemenea, iar unul a fost rapit, potrivit Hamas, afirmatie dezmintita insa de Israel. In total, ofensiva israeliana a provocat cel putin 476 de morti si 4.000 de raniti, in mare parte civili.

O atmosfera de entuziasm anticipat creste, odata ce amurgul cade, in speranta ca cerul va fi luminat de multe rachete Hamas, dupa finalul Ramadanului, iar armata israeliana va raspunde in forta. Bufnitura de artilerie, explozia si perdeaua de fum sunt intampinate cu urale si exclamatii de aprobare: "Ce frumusete!", spune un spectator apreciativ, noteaza sursa citata.

Jurnalista CNN despre israelieni: "niste scursuri"

Avand in vedere peisajul grotesc, echipe de jurnalisti ajung in zona pentru a surprinde atmosfera. The Guardian mentioneaza ca au loc frecvent altercatii intre israelieni si jurnalisti pe acele dealuri, acestia din urma fiind amenintati deseori sa nu solicite interviuri. De altfel, CNN a retras o jurnalista din zona de conflict Israel - Palestina din cauza unei postari pe Twitter despre israelieni care aplaudau bombardarea Fasiei Gaza, potrivit The Huffington Post.

"Dupa ce a fost amenintata si hartuita inainte si in timpul unei transmisiuni, Diana a reactionat furios pe Twitter", a declarat un purtator de cuvant al CNN. Diana Magnay a fost trimisa ulterior la Moscova. Diana Magnay a aparut la CNN, joi, intr-o transmisiune live (vezi video) de pe acele dealuri, cu vedere catre Fasia Gaza. In fundal, se pot auzi aplauze in timp ce rachetele israeliene lovesc Gaza.

Dupa transmisiune, Diana Magnay a postat pe Twitter: "Israelienii de pe deal, langa Sderot, aplauda in timp ce bombele cad in #gaza; ne-au amenintat ca ne distrug masina daca spunem un cuvant gresit. Niste scursuri!" Tweet-ul a fost sters, nu inainte sa fie share-uit de 200 de ori.

Sursa foto: Mediafax

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri