Cursul de schimb oficial al Chinei a indicat o valoare record a monedei locale - yuanul - fata de dolar, de cand, in urma cu un an, China a decis sa-si lege moneda de un cos de monede si nu doar de dolar, informeaza Rompres.

Yuanul a urcat ca urmare a sugestiilor guvernului de la Beijing conform carora ar putea sprijini majorarea valoarea monedei locale pentru a impiedica supraincalzirii economiei.

Dolarul s-a schimbat pe 7,9815 yuani, vineri dupa amiaza, acesta fiind cel mai ridicat nivel al yuanului de la reevaluare.

La data de 21 iulie 2005, la presiunile autoritatilor americane, China a pus punct politicii monetare de fixare a valorii yuanului numai in raport cu dolarul american, o politica pe care a utilizat-o in ultimii zece ani, anuntand ca rata de schimb a yuanului va fi determinata in raport cu o colectie de monede.

Mai mult, cu aceeasi ocazie, Banca Centrala a anuntat ca a majorat valoarea yuanului cu aproximativ doua procente, de la 8,27 la 8,11 yuani pentru un dolar american, precizand, de asemenea, ca in fiecare zi yuanului i se va permite sa evolueze cu maxim 0,3 procente in ambele directii. De la acea data si pana in prezent, yuanul s-a apreciat usor pe piata valutara externa din Shanghai.

Guvernul a anuntat in aceasta saptamana ca economia Chinei a crescut cu 11,3 procente, in trimestrul doi, peste valoarea estimarilor de crestere.

Economistii sugereaza ca guvernul de la Beijing ar putea majora rata dobanzii de referinta pentru a doua oara, pentru a permite yuanului sa creasca in valoare, fapt care ar face exporturile din China mai scumpe, rezultatul fiind impiedicarea supraincalzirii in continuare a economiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri