Zborul MH17, care a fost tinta unui atac, incident in urma caruia si-au pierdut viata 298 de pasageri a fost probabil doborat "din eroare", deasupra estului Ucrainei, de catre separatisti prorusi slab pregatiti, potrivit unor oficiali americani din domeniul securitatii, relateaza AFP, citata de Mediafax

"Explicatia cea mai plauzibila este aceea unei erori" si ca racheta a fost lansata "de un echipaj slab pregatit", dat fiind faptul ca sistemul utilizat - o baterie de rachete sol-aer de fabricatie ruseasca Buk - necesita un anumit grad de cunoastere si de pregatire, a anuntat marti un oficial american din domeniul securitatii, sub acoperirea anonimatului.

Chiar daca racheta a fost lansata dintr-o zona controlata de rebeli, este imposibil, pentru moment, de spus cine "a apasat butonul" si de ce, a adaugat acest oficial. El a subliniat, de altfel, ca serviciile americane de informatii nu sunt in masura sa spuna daca rusi erau prezenti sau nu la baterie in momentul lansarii rachetei.

In plus, serviciile americane de informatii nu detin dovezi ca rusii i-ar fi instruit pe separatisti sa foloseasca rachetele de tip Buk - un sistem antiaerian relativ modern si sofisticat. In total, 298 de persoane, intre care 193 de olandezi, se aflau la bordul avionului Boeing 777 apartinand companiei Malaysia Airlines prabusit joi in estul Ucrainei, intr-o zona controlata de separatistii prorusi.

Pe de alta parte, acesti oficiali au mai afirmat, intr-o conferinta de presa, ca explicatia data de rusi, care sugereaza responsabilitatea Ucrainei, "nu este convingatoare".

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri