Ministerul rus de Externe a acuzat miercuri Kievul de falsificarea informatiilor detinute de catre autoritatile ucrainene in domeniul controlului aerian cu privire la prabusirea avionului malaysian, de care cele doua tabere se acuza reciproc, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Potrivit ultimelor informatii, fortele de securitate ucrainene, fara sa informeze organizatiile internationale in acest sens, sunt angajate intr-un fel de activitate secreta legata de informatii si angajati ai serviciilor ucrainene de control aerian, (in domeniul) militar sau civil", a declarat Aleksandr Lukasevici, un purtator de cuvant al diplomatiei ruse. "Acest lucru incalca in mod clar principiul unei anchete obiective si impartiale" asupra prabusirii avionului malaysian de linie, a adaugat el. In loc sa ajute ancheta asupra acestei catastrofe, in care au murit 298 de persoane, Kievul a "formulat zilnic, ora de ora, acuzatii absurde si nefondate la adresa Rusiei", a continuat Lukasevici.

Ministerul rus al Apararii a acuzat luni controlul aerian ucrainean ca a schimbat directia zborului MH17 de pe coridorul obisnuit, dirijandu-l catre zona unde a avut loc catastrofa. Ministerul a afirmat ca un avion de vanatoare ucrainean se afla in apropiere inainte de prabusire si ca rachete de tip sol-aer apartinand fortelor loialiste erau pozitionate in zona, acuzand in mod indirect Kievul ca este vinovat de producerea tragediei.

La randul lor, Statele Unite i-au acuzat pe rebelii prorusi ca au dororat "din eroare" Boeingul malaysian, cu ajutorul unor sisteme de rachete furnizate de catre Rusia. Moscova a dezmintit in mai multe randuri ca a livrat acest tip de echipament insurgentilor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri