Sa faci o facultate in strainatate poate inseamna un avant important in viata profesionala. Deschiderea elevilor pentru studii in afara tarii este impinsa si de posibilitatea de a obtine burse care sa acopere costurile de invatare. wall-street.ro va prezinta mai jos tarile care atrag cei mai multi studenti straini pentru universitatile lor, potrivit The Guardian.

In studiul realizat de UNESCO, Statele Unite ale Americii atrag cei mai multi straini. Astfel, 740.482 de straini studiaza in universitatile acestui stat. SUA sunt recunoscute pentru Harvard, cea mai buna universitate din lume, dar si pentru universitatile Massachusetts Institute of Technology, Stanford, Princeton, University of California si Yale University, potrivit unui clasamentului Times Higher Education 2014.

Pe locul doi se afla Marea Britanie, cu 427.686 de studenti straini. Si UK este recunoscut in lume pentru universitatile sale. Cambridge ocupa locul 4 in topul celor mai prestigioase universitati de pe glob, urmata de Universitatea din Oxford.

Franta incheie podiumul in privinta preferintelor elevilor straini. Hexagonul a atras in universitatile sale 271.399 de persoane din afara tarii. Franta apare abia pe locul 77 in clasamentul celor mai bune universitati din lume, loc ocupa de Universitatea Sorbona din Paris.

Dupa SUA, Marea Britanie si Franta, lista continua cu Australia (249.588 studenti straini), Germania (206.986), Rusia (173.627), Japonia (150.617), Canada (120.960), China (88.979) si Italia (77.732).

Pe lista celor 20 de tari publicate de The Guardian nu se afla Romania, insa si-au facut loc Emiratele Arabe Unite, Egipt si Arabia Saudita.

Sursa foto: Prospat absolventi/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri