Vicecancelarul german Sigmar Gabriel, totodata ministru al Economiei, a criticat Franta si Marea Britanie pentru continuarea exporturilor de armament si echipament militar catre Rusia, mentionand ca aceste vanzari nu sunt "o solutie rezonabila", in contextul conflictului cu Ucraina, noteaza AFP.

"Noi nu livram (armament sau echipament militar), chiar daca au fost incheiate contracte in trecut. As fi asteptat acelasi lucru si din partea Frantei si Angliei", a declarat el pentru postul public ARD. "Nu este o solutie rezonabila", a subliniat liderul social-democrat, referindu-se la livrarea prevazuta de catre Franta a unor nave de razboi de tip Mistral catre Moscova, potrivit Mediafax.

"Intr-o asemenea situatie mi s-ar parea potrivit ca solidaritatea europeana sa permita ca aceste intreprinderi (care urmeaza sa livreze armament sau echipament) sa nu dea faliment", a continuat Gabriel, evocand posibilitatea unor "compensatii financiare europene" pentru producatorii de armament vizati.

Premierul britanic David Cameron a indemnat Uniunea Europeana (UE) sa interzica vanzarile de armament catre Rusia - acuzata ca-i echipeaza si formeaza pe separatistii prorusi din Ucraina - si a afirmat ca Marea Britanie a oprit deja acest tip de exporturi.

Insa, potrivit unui raport parlamentar publicat saptamana trecuta, Marea Britanie continua sa exporte armament si echipament militar in Rusia. Franta urmeaza sa livreze Rusiei doua nave de razboi de tip Mistral, in baza unui contract semnat in trecut, in valoare de 1,2 miliarde de euro. Acest contract a fost insa suspendat dupa anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de catre Rusia.

Ministrul francez de Externe Laurent Fabius a declarat in martie ca Franta ar putea sa "anuleze aceste vanzari", in cazul in care Rusia nu-si schimba politica fata de Ucraina. Ministrul francez al Apararii Jean-Yves Le Drian a amanat decizia pana in octombrie, la momentul prevazut pentru livrarea primei nave de tip Mistral.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri