Cutiile negre ale avionului Air Algerie care s-a prabusit in Mali, provocand moartea a 118 persoane, intre care 54 de francezi, au ajuns luni dimineata in Franta, a anuntat Biroul de ancheta si analiza (BEA), responsabil cu decriptarea acestora, transmite AFP.

"Confirm ca cele doua inregistratoare de zbor (ale avionului) MD-83 accidentat in Mali au sosit in aceasta dimineata la sediul BEA", a declarat purtatoarea de cuvant a biroului. "Anchetatorii lucreaza la exploatarea cutiilor negre", a adaugat ea, amintind ca ancheta tehnica, ce trebuie sa determine cauzele accidentului fara a stabili responsabilitati penale, tine de autoritatile din Mali.

Una dintre cele doua cutii negre ar fi foarte avariata la exterior, potrivit unei surse apropiate anchetei. Purtatoarea de cuvant a refuzat sa confirme aceasta informatie. Cutiile negre, care inregistreaza toate datele unui zbor, inclusiv conversatiile din cabina, dezvaluie informatii cruciale pentru a determina cauzele unui accident aerian, scrie Mediafax.

Directorul BEA, Remi Jouty, a explicat sambata ca prima faza de exploatare a cutiilor negre consta in extragerea datelor brute. "Daca inregistratoarele sunt in stare buna, acest lucru se poate face rapid, de ordinul a cateva ore. Daca sunt in stare proasta, ar putea fi mai complicat si ar putea dura cateva zile, chiar saptamani", a precizat acesta.

Avionul Air Algerie, un McDonnell Douglas (MD-83), care se deplasa pe ruta Ouagadougou-Alger, s-a prabusit joi in Mali, la 50 de minute dupa decolare, provocand moartea tuturor celor 118 persoane aflate la bord.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri