Rusia ia in considerare limitarea importurilor pentru anumite fructe din Uniunea Europeana si de pui din Statele Unite, in contextul in care liderii tarilor europene se pregatesc sa consolideze sanctiunile la adresa Moscovei, relateaza AFP.

Aceasta decizie este motivata de descoperirea unei insecte periculoase, molia orientala a fructelor, la anumite produse europene, potrivit lui Aleksei Alekseenko, un consilier al directorului agentiei veterinare ruse Rosselhoznadzor, potrivit Mediafax.

Molia orientala este o insecta care ataca pomii fructiferi, in special piersicul. Moscova a mai evocat aceasta "insecta periculoasa" pentru a interzice importul de fructe provenind din Republica Moldova. "Din aceasta cauza, importurile acestor produse in Rusia vor fi limitate", a explicat Alekseenko pentru agentia oficiala RIA Novosti, adaugand ca decizia va fi luata zilele urmatoare si va putea viza mai multe state europene sau chiar pe toate.

Alekseenko a mai spus luni ca Rusia si-ar putea limita importurile de pui din Statele Unite, din cauza unei epidemii de salmonella. Moscova este adesea acuzata ca utilizeaza arma comerciala, invocand in special motive sanitare, ca mijloc de presiune diplomatica asupra vecinilor sai.

Rusia a utilizat aceasta arma in ultimele doua luni impotriva Ucrainei si Republicii Moldova, ca reactie la semnarea de catre cele doua foste republici sovietice a unui tratat de liber schimb cu UE. Autoritatile sanitare ruse au de asemenea in colimator gigantul american McDonald's, acuzat de infractiuni in ceea ce priveste compozitia anumitor burgeri.

Sursa foto: Fructe in supermarket/ Shutterstock.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri