Parlamentarii din Duma de Stat iau in considerare introducerea termenului de "stat agresor" in legislatia rusa, referitor la tarile care impun sanctiuni Rusiei si cetatenilor sai, relateaza ziarul Izvestia, scrie Mediafax.

Potrivit unor surse citate de Izvestia, un "stat agresor" va fi definit ca "un stat care introduce sanctiuni impotriva Federatiei Ruse, cetatenilor rusi si entitatilor legale ruse". Amendamentele propuse de Evgheni Fedorov si Anton Romanov, membri ai partidului Rusia Unita, vor fi adaugate in mai multe legi federale, inclusiv legea contractelor si reglementarile de audit.

"Pentru a proteja fundamentele ordinii constitutionale, a asigura apararea si securitatea tarii si pentru a proteja piata interna si dezvoltarea economica nationala, Guvernul Rusiei va avea dreptul de a aproba o lista de state agresoare", se arata intr-o nota explicativa atasata proiectului legislativ.

Conform documentului, entitatile juridice straine si persoanele din "state agresoare" vor avea interdictie de a realiza servicii de consultanta si audit in Rusia. "Toate cele sase mari companii americane care ofera servicii de audit si consultanta in Rusia - Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Boston Consulting Group si McKinsey - vor fi incluse pe lista", a declarat Evgheni Fedorov, citat de Izvestia.

Uniunea Europeana a decis sa inghete activele unui om de afaceri rus, acuzat ca a beneficiat de pe urma anexarii Crimeei, si vrea sa sanctioneze in acelasi mod alti trei oligarhi apropiati de presedintele rus Vladimir Putin. Ca replica, Rusia ia in considerare limitarea importurilor pentru anumite fructe din Uniunea Europeana si de pui din Statele Unite, in contextul in care liderii tarilor europene se pregatesc sa consolideze sanctiunile la adresa Moscovei.

Sursa foto: Sanctiuni, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri