Statele Unite au confirmat miercuri ca au reaprovizionat Israelul cu munitie. Anuntul vine la cateva ore dupa ce Casa Alba a condamnat atacul comis de catre israelieni asupra unei scoli ONU in Fasia Gaza, relateaza AFP.

Armata israeliana a cerut o reaprovizionare pe 20 iulie, cu scopul de a-si reface stocurile, a anuntat Pentagonul. Departamentul american al Apararii a aprobat vanzarea trei zile mai tarziu.

"Statele Unite s-au angajat sa garanteze securitatea Israelului si este crucial pentru interesele nationale americane sa ajute Israelul sa dezvolte si sa mentina o capacitate de autoaparare puternica si reactiva", a declarat John Kirby, un purtator de cuvant al Pentagonului, citat intr-un comunicat, informeaza Mediafax.

"Aceasta vanzare de armament este in concordanta cu aceste obiective", a apreciat Kirby. O parte a munitiei provine dintr-un stoc al armatei americane creat pe teritoriul israelian pentru Tsahal in situatii de urgenta si care are o valoare de aproximativ un miliard de dolari (746 milioane de euro).

Kirby a subliniat ca aceasta munitie era stocata in Israel "de mai multi ani, cu mult inaintea crizei actuale".
"Decizia de a furniza munitie din acest stoc este exclusiv de competenta Departamentului Apararii si nu necesita aprobarea Casei Albe", a precizat el.

Insa purtatorul de cuvant al Pentagonului nu a spus daca presedintia a fost implicata in decizia de a vinde cealalta parte a munitiei livrate Israelului. Anterior Washingtonul a condamnat bombardarea unei scoli ONU in Fasia Gaza, deplangand faptul ca "miile de palestinieni" indemnati de catre armata israeliana sa-si evacueze casele nu sunt in siguranta in refugiile create de catre Organizatia Natiunilor Unite.

Statele Unite "condamna" acest bombardament, a anuntat Consiliul pentru Securitate Nationala - NSC, Cabinetul de Politica Externa al presedintelui Barack Obama. "Ii condamnam, de asemenea, pe cei care sunt responsabili ca au ascuns armament in cladiri ONU in (Fasia) Gaza", a declarat Bernadette Meehan, o purtatoare de cuvant NSC.

In opinia Casei Albe, aceste evenimente incalca neutralitatea ONU si demonstreaza necesitatea ajungerii la un armistitiu "cat mai rapid posibil".

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri