Bolivia a introdus Israelul pe lista sa cu state teroriste, in semn de protest fata de operatiunile militare israeliene in Fasia Gaza, relateaza AFP. Presedintele bolivian Evo Morales a anuntat decizia miercuri, intr-o intalnire cu cadre didactice in orasul Cochabamba.

"Declaram (Israelul) stat terorist", a spus el, subliniind ca ofensiva in Fasia Gaza "arata ca Israelul nu este un garant al principiilor respectarii vietii si drepturilor elementare care asigura coexistenta pasnica si armonioasa a comunitatii noastre internationale", noteaza Mediafax. Bolivia si-a intrerupt relatiile diplomatice cu Israelul in 2009, dupa o operatiune israeliana sangeroasa in Fasia Gaza, la fel ca alte tari care alcatuiesc stanga radicala latino-americana, din care fac parte, intre altele, Venezuela si Cuba.

Totodata, La Paz a respectat, pana in prezent, un acord incheiat in 1972 care permite cetatenilor israelieni sa intre in mod liber pe teritoriul Boliviei. Dupa Brazilia si Ecuador saptamana trecuta, Chile, Peru si El Salvador si-au chemat marti, "pentru consultari", ambasadorii din Israel.

Chile a catalogat operatiunile militare israeliene drept "o pedeapsa colectiva aplicata populatiei civile din (Fasia) Gaza", in timp ce Peru si-a exprimat regretul "profund" fata de "incalcarea armistitiului si reluarea operatiunilor militare ale Israelului in Fasia Gaza".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri