Problemele tehnice ale sistemului de procesare a vizelor americane a afectat aproximativ 1.200 de romani, dar, in prezent, majoritatea vizelor au fost imprimate, iar pasapoartele au fost returnate solicitantilor, a precizat Ambasada SUA.

"Din data de 19 iulie s-au inregistrat probleme de functionare a sistemului nostru de date consulare (CCD). In jur de 1.200 de solicitanti de viza romani au fost afectati", se arata in raspunsul misiunii diplomatice. Ambasada SUA precizeaza ca, in prezent, "majoritatea vizelor au fost imprimate, iar pasapoartele au fost returnate solicitantilor", informeaza Mediafax.

Doua persoane au cerut returnarea pasapoartelor inainte sa le poata fi emisa viza, intrucat trebuiau sa calatoreasca imediat spre alte destinatii decat SUA, informeaza Ambasada, adaugand ca vizele acestora urmeaza sa fie emise ulterior.

Potrivit misiunii de la Bucuresti, desi ca urmare a problemelor de functionare s-a inregistrat un numar mare de restante, pe parcursul intregii perioade a continuat imprimarea vizelor, in ritmul permis de sistem. "Ca intotdeauna, recomandam persoanelor care urmeaza sa calatoreasca in SUA sa solicite viza cu mult timp inaintea datei planificate pentru calatorie", mai precizeaza Ambasada SUA.

"Biroul pentru Afaceri Consulare al Departamentului de Stat intampina probleme tehnice ale sistemului de procesare a vizelor care afecteaza operatiunile la nivel global. Aceste probleme tehnice sunt intampinate in toata lumea si nu sunt specifice unei anume tari, pasaport sau categorii de viza. Constientizam situatia dificila si regretam inconvenientele pe care solicitantii de viza le intampina. Facem tot ceea ce este posibil pentru a returna pasapoartele cu vize, pe masura ce la putem procesa. Regretam faptul ca in acest moment nu putem estima cat va dura aceasta intarziere", se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Ambasadei.

Solicitantii de viza care au avut interviul dupa 21 iulie si doresc returnarea pasaportului fara viza SUA pot scrie la VisasBucharest@state.gov, precizand numele complet si seria pasaportului. Solicitantii care trebuie sa calatoreasca urgent in Statele Unite pot contacta Ambasada la VisasBucharest@state.gov cu numele complet, seria pasaportului si natura urgentei. "Doar situatiile cu adevarat urgente si situatiile umanitare extraordinare vor fi luate in considerare", precizeaza comunicatul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri