Grupul italian Veneto Banca a finalizat operatiunea de achizitionare a bancii croate Gospodarsko Kreditna Banka, cu sediul la Zagrebisi care isi desfasoara activitatea atat in sectorul corporate cat si in cel de retail, fiind o societate pe actiuni cotata la bursa din Varazdin din anul 1998, informeaza grupul bancar italian.

Veneto continua in acest fel procesul de dezvoltare in Europa de Est, unde Grupul Veneto Banca este deja prezent cu Banca Italo Romena in Romania si cu Eximbank in Republica Moldova.

"Europa de Est este deja de mult timp pentru noi o zona de interes. Am sosit in Romania in 2001 si am reperat si alte tari cu un mare potential de dezvoltare. In aceste tari vom putea acorda nu numai sustinere financiara societatilor italiene dar si servicii bancare la 360 de grade, instaurand modelul local al grupului nostru", a comentat Flavio Trinca, presedintele Grupului Veneto Banca.

Gospodarsko Kreditna Banka are 100 de angajati in zece filiale, banca fiind prezenta in zona centrala a Croatiei, in Istria si in Dalmatia.

Gospodarsko Kreditna Banka a apartinut unor investitori locali privati. Prin operatiunea incheiata, , Veneto Banca a achizitionat 73 la suta din actiunile societatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri