HeidelbergCement planuieste sa inceapa procesul de vanzare al diviziei de materiale de constructii incepand cu luna septembrie si se asteapta la un rezultat rapid, relateaza presa internatioanala.

Activul la care HidelbergCement vrea se renunte nu a fost inca confirmat, dar este de asteptat ca productia de caramizi, de acoperisuri si de piatra de var. Strategia de a renunta la unul dintre aceste active va oferi nemtilor posibilitatea sa isi concentreze activitatea pe productia de ciment pentru constructii si de alte agregate.

Printre potentialii cumparatori interesati de activele HeidelbergCement se numara firme de private equity, nu si companii industriale. Bernd Scheifele, CEO-ul HeidelbergCement a mai aratat ca grupul este interesat de posibile achizitii a activelor vandute de Lafarge si Holcim in urma fuziunii, cu exceptia celor localizate in Marea Britanie si Germania.

HeidelbergCement, grupul german din spatele Carpatcement, planuieste sa isi vanda divizia producatoare materiale de zidarile si constructii specializate, ca parte a strategiei de revitalizare a activitatii atat in Europa cat si pe piata din SUA. Divizia genereaza anual vanzari de 1,4 miliarde de dolari si este evaluata intre 1,5 si 2 miliarde de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri