Un spital din Franta are in plan deschiderea unui bar de vinuri destinat pacientilor in stadiu terminal al bolii pentru a le imbunatati calitatea vietii, scrie France24.

In afara organizarii unor sedinte de degustare "monitorizate din punct de vedere medical", barul va servi si whisky sau sampanie furnizata de sponsori sau prin intermediul unor parteneriate. Barul, localizat intr-un spital din sud-vestul Frantei, se va deschide in luna septembrie.

Seful spitalului, cel care a avut aceasta idee, si-a motivat decizia prin faptul ca pacientii grav bolnavi ar trebui sa aiba "dreptul sa se simta bine"."Este o modalitate de a gandi ingrijirea pacientilor dintr-o alta perspectiva, de a ne pasa de emotiile si sentimentele lor", a spus directorul unitatii medicale.

Pacientilor le este permis sa invite in acest bar prieteni si membri ai familiei. In plus, angajatii spitalului vor trece printr-un program de training sustinut de un antropolog. Proiectul s-a bucurat de sustinerea pacientilor si autoritatilor si este primul de acest gen din Franta.

Francezii beau in fiecare an peste 45 de litri de vin per cap de locuitor. Peste 6 miliarde de sticle de vin sunt produse anual in Franta. Cu toate acestea, consumul se afla pe un trend descendent incepand din anul 1990.

Sursa foto: Vin, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri