Rusii s-au reunsit la Moscova pentru a-i cere cere presedintelui Vladimir Putin sa actioneze in Ucraina, trimitand trupe de mentinere a pacii.

Sute de rusi s-au reunit sambata la Moscova pentru a-i cere presedintelui Vladimir Putin sa "treaca la actiune" in Ucraina, trimitand trupe de mentinere a pacii, pentru a pune capat varsarii de sange din estul acestei foste republici sovietice, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Daca o persoana are puterea, trebuie sa se foloseasca de ea pentru a trece la actiune", au afirmat organizatorii, la inceputul manifestatiei la care au participat mai multi separatisti veniti din "Republica Donetk" autoproclamata (regiunea Donbas din Ucraina) si sotiile lor. "Rusia ar trebui sa trimita trupe de mentinere a pacii si sa protejeze populatia din Noua Rusie impotriva razboiului", a apreciat Konstatin Krilov, in varsta de 61 de ani, redactor sef la un portal nationalist rus, facand aluzie la regiunea Donbas.

"Generali americani se afla in prezent in Ucraina, ei furnizeaza arme (armatei ucrainene, n.red.), si nu inteleg deloc de ce Rusia nu poate face acelasi lucru" pentru separatistii prorusi, a declarat el pentru AFP. Rusia "trebuie sa recunoasca independenta Noii Rusii si sa trimita acolo trupe de mentinere a pacii in cadrul unui acord cu ONU", adauga la randul ei Vera Iudina, in varsta de 28 de ani, chelnerita pe aeroportul din Moscova.

Apeluri la cresterea ajutorului umanitar pentru locuitorii din Donbas confruntati cu lupte zilnice au fost auzite, de asemenea, in timpul manifestatiei, precum si cantece patriotice rusesti. Conflictul dintre armata ucraineana si separatistii prorusi din estul Ucrainei a provocat moartea a peste 1.100 de persoane in trei luni, potrivit ONU. In pofida sustinerii politice afisate de Putin fata de separatistii rusofoni din Ucraina, Krelinul a negat pana in prezent ca le-ar fi acordat un ajutor direct.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri