Serviciul federal rus de supraveghere veterinara si fitosanitara (Rosselhoznadzor) sustine ca Republica Moldova foloseste documente false pentru a continua livrarea produselor pe piata rusa, actiune prin care se incalca embargoul impus de Rusia asupra exportului de fructe si legume, relateaza Interfax.

"La inceputul lunii august, Republica Moldova a incercat sa trimita pe piata rusa fructe si legume sustinand ca documentele au fost semnate de 21 iulie", data la care Rusia a impus restrictiile pentru produsele moldovenesti, a anuntat Rosselhoznadzor.

Potrivit Serviciul federal rus de supraveghere veterinara si fitosanitara, aproximativ 370 de tone de produse au fost oprite la granita si retrimise in Republica Moldova. Moscova a restrictionat la 21 iulie accesul fructelor si legumelor din Republica Moldova pe piata rusa, decizie motivata prin incalcarea normelor fitosanitare, noteaza Mediafax.

De asemenea, Rusia a anuntat ca va introduce taxe vamale la principalele exporturi din Republica Moldova incepand din 1 septembrie. Masurile Moscovei intervin in contextul semnarii Acordului de Asociere si Liber Schimb intre Republica Moldova si Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri