Premierul rus, Dmitri Medvedev a avertizat joi ca survolarea Rusiei ar putea fi interzisa pentru avioanele companiilor aeriene care efectueaza curse intre Europa si Asia via Siberia, cea mai scurta ruta, in replica la sanctiunile occidentale impuse Rusiei, relateaza AFP.

Medvedev a precizat ca Guvernul studiaza o serie de masuri in replica la incetarea, duminica, a activitatilor principalului transportator aerian low-cost al Rusiei, Dobrolet, provocata de sanctiunile occidentale.

Inchiderea spatiului aerian rus pentru cursele intre Europa si Asia ar provoca importante costuri cu carburantul pentru companiile aeriene, care se vor reflecta in preturile biletelor. Aceasta masura ar provoca de asemenea pierderi pentru principala companie aeriana rusa Aeroflot, care percepe taxe pentru aceste zboruri de tranzit, estimate la aproape 250-300 de milioane de dolari pe an, noteaza Mediafax.

"Desigur, este vorba despre o masura grava. Trebuie sa ne mai gandim", a afirmat premierul rus. O eventuala interdictie ar afecta in mod deosebit companiile europene, in primul rand Lufthansa, British Airways, Air France si Finnair, care opereaza numeroase curse spre Asia.

Bank of America Merrill Lynch a estimat saptamana aceasta costurile suplimentare pentru companii, daca vor fi nevoite sa utilizeze un alt traseu, la aproximativ 30.000 de dolari pentru fiecare zbor.

In ceea ce priveste Air France, un acord exista din 2001 care autorizeaza folosirea rutelor siberiene de avioanele companiei, explica inca de marti purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Aviatiei Civile franceze, dupa aparitia unor informatii in acest sens in presa rusa. Purtatorul de cuvant nu a precizat valoarea compensatiei financiare achitate de Air France in schimbul survolarii teritoriului rus.

Uniunea Europeana si Statele Unite au dispus o serie de sanctiuni economice impotriva Rusiei, pe fondul crizei din Ucraina. Marti, Vladimir Putin ordonase Guvernului rus sa elaboreze o serie de masuri simetrice fata de aceste sanctiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri