In timp ce Irakul se lupta cu cea mai grava criza din cauza avansului jihadistilor, premierul siit Nuri al-Maliki se agata de scaunul de premier si se lupta cu presedintele kurd, impotriva caruia a depus o plangere la Curtea Federala pe motiv ca ar fi incalcat Constitutia si l-ar fi impiedicat sa obtina un al treilea mandat de premier.

Numeroase personalitati politice irakiene i-au cerut lui Maliki sa renunte la mandat pentru a face loc unei personalitati care sa reuneasca un consens mai larg si care sa poata asadar sa-i uneasca pe irakieni in lupta contra jihadistilor din Statul Islamic. Dar siitul Maliki se tine din rasputeri de scaun si isi arunca toate fortele in lupta pentru pastrarea puterii. Deschide batalia juridica, a desfasurat trupele politiei si armatei in Bagdad.

Citeste aeticolul integral pe Adevarul.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri