Doisprezece membrii ai Pravi Sektor au fost ucisi intr-o ambuscada la Donetek.

Doisprezece membri ai miscarii ultranationaliste Pravi Sektor care luptau alaturi de fortele ucrainene, in estul tarii, au fost ucisi miercuri intr-o ambuscada la Donetk, a anuntat miscarea, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Au cazut intr-o ambuscada si au fost atinsi de tiruri venind din apropierea garii, in cartierul Petrovski", in partea de vest a orasului Donetk, un bastion al separatistilor prorusi, a declarat pentru AFP Artem Skoropadski, un purtator de cuvant al miscarii. "Doisprezece soldati s-au alaturat fortelor aeriene. Este o tragedie pentru noi. Iar moartea patriotilor este o catastrofa pentru Ucraina", a scris, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, Borislav Bereza, alt purtator de cuvant al Pravi Sektor.

Seful miscarii, Dmitro Iaros, care a candidat in alegerile prezidentiale din acest an si care este un inamic recunoscut al Rusiei, o tara in care este dat in urmarire pentru "incitare la terorism", a anuntat "pierderi ingrozitoare" in randul acesteia. Pravi Sektor, o miscare ultranationalista care s-a aflat in prima linie a contestarii, la Kiev, ce a condus la indepartarea de la putere a regimului prorus al lui Viktor Ianukovici, este detestata in regiunile rusofone din estul Ucrainei. Potrivit Primariei de la Donetk, cartierul Petrovski a fost scena unor confruntari armate intense in noaptea de marti spre miercuri, in urma carora mai multe case au fost avariate. De asemenea, cinci civili au fost raniti in aceste confruntari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri