Numarul mortilor in conflictul din estul Ucrainei s-a dublat in 15 zile, ajungand la un total de 2.086 de cazuri, a anuntat miercuri purtatoarea de cuvant a Inaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, citata de AFP.

Acest bilant, calificat drept o "estimare foarte prudenta", se refera la perioada dintre jumatatea lui aprilie si 10 august. De asemenea, s-au inregistrat "cel putin 4.953 de raniti (intre care cel putin 30 de copii)", a precizat, la Geneva, Cecile Pouilly. Bilantul include victimele inregistrate in randul fortelor armate, gruparilor armate si al populatiei civile, noteaza Mediafax.

La 26 iulie, bilantul estimat de biroul Inaltului Comisar era de 1.129 de morti. In medie, peste 60 de persoane au fost ucise sau ranite in fiecare zi in estul Ucrainei, incepand cu jumatatea lui aprilie, potrivit biroului Inaltului Comisar.

"Aceasta tendinta s-a accelerat clar recent, in medie cel putin 70 de persoane fiind ranite sau ucise zilnic intre 30 iulie si 5 august, in timp ce numai in ziua de 7 august s-au inregistrat cel putin 41 de morti si 143 de raniti", a subliniat Pouilly. Ea a precizat ca aceste evaluari sunt aproximative, deoarece numarul ranitilor din randul civililor este probabil subestimat, unii dintre ei nereusind sa ajunga la spitale, din cauza lipsei securitatii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri