Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a apreciat ca ambitiile presedintelui rus Vladimir Putin merg "dincolo de Ucraina", vizand alte regiuni apropiate de frontierele Rusiei, precum Transnistria, relateaza AFP, scrie Mediafax.

"Sunt ingrijorat de ambitiile Rusiei, unde ambitiile lui Putin merg dincolo de Ucraina", a declarat Rasmussen, intr-o conferinta de presa cu premierul islandez, Sigundur David Gunnlaugsson.

"Noi am asistat la anexarea ilegala a Crimeei, am observat rolul Rusiei in destabilizarea situatiei din estul Ucrainei. De fapt, vedem ca Rusia se afla in spatele conflictelor inghetate si de lunga durata din Transnistria, in estul Republicii, din Abhazia si din Osetia de Sud, in Georgia", a adaugat el.

Abhazia si Osetia de Sud sunt doua teritorii separatiste proruse din Georgia, ale caror independenta a fost recunoscuta de Moscova. Totusi, Rusia nu a recunoscut independenta Transnistriei, o regiune separatista din estul Republicii Moldova. "Interesul Rusiei in aceste conflicte de lunga durata este de a impiedica o integrare euro-atlantica mai puternica a acestor tari. Moscova are ambitia de a stabili o sfera de influenta rusa in vecinatatea apropiata", a afirmat Rasmussen.

Rasmussen a reamintit ca NATO a "decis in aprilie sa suspende cooperarea" cu Rusia. NATO sustine Ucraina, desi aceasta tara nu este membra a Aliantei. De asemenea, presedintele Statelor Unite, Barack Obama, se va intalni cu omologul sau ucrainean, Petro Porosenko, in timpul summitului NATO din septembrie.

Sursa foto: MediafaxFoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri