Guvernul premierului britanic David Cameron a reusit in ultimul an sa reduca serios rata somajului din Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, reusind sa creeze indirect aproximativ jumatate de milion de locuri de munca in sectorul privat, insa presa insulara nu pare multumita si acuza faptul ca pentru fiecare lucrator britanic care a gasit un loc de munca, alti patru imigranti si-au asigurat, de asemenea, un post pe piata fortei de munca.

Exista dovezi clare ca un nou val de imigrantii din Uniunea Europeana (UE) a ajuns sa profite de revenirea rapida a economiei britanice dupa criza financiara, evolutie care a produs un plus de doua milioane de locuri de munca in sectorul privat incepand cu 2010, scrie Daily Mail. Aceeasi publicatie mentioneaza ca numarul de romani si bulgari care au intrat pe piata fortei de munca in Marea Britanie intre aprilie si iunie a crescut cu aproape 10%, comparativ cu cele trei luni anterioare. Astfel, un total de 153.000 de romani si bulgari erau angajati in Marea Britanie, in al doilea trimestru, la trei luni de la ridicarea restrictiilor de acces pe piata fortei de munca pentru cele doua tari.

Pentru prima data in istoria recenta a Regatului Unit numarul imigrantilor din Polonia si tarile est europene, implicit Romania si Bulgaria, care lucreaza in Marea Britanie a dedepasit borna de 1 milion de persoane, scrie Daily Mail, care deplange ritmul mult mai rapid al acestora de a gasi un loc de munca, fata de britanici. Pentru romani si bulgari restrictiile de pe piata fortei de munca din Marea Britanie au fost ridicat la 1 ianuarie 2014, spre nemultumirea presei si sindicatelor din insula.

Valul de imigranti romani si bulgari estimat care ar ajunge in Marea Britanie odata cu ridicare restrictiilor s-a dovedit a fi doar o sperietoare statistica pentru castig politic, inclusiv o crestere a cazurilor de furt din buzunare, talharii, cersetori pe strada si revolte. Alte rapoarte au sugerat ca cetatenii din cele doua tari din Est vor incerca sa-si vanda copiii atunci cand vor ajunge in Marea Britanie. Si companiile aeriene au estimat gresit traficul spre insula si au ramas cu bilete nevandute.

Sursa foto: Shutterstock / London, the UK

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri