Convoiul cu ajutor umanitar trimis de Kiev joi a ajuns in estul Ucrainei, potrivit agentiei oficiale Ukrinform, dupa ce Moscova a trimis un convoi umanitar rus de circa 300 de camioane, ajuns in regiunea Rostov, la granita cu Ucraina.

"Pe 14 august, la ora 19:30 (19.30, ora Romaniei), convoiul cu ajutor umanitar care plecase din Harkov a ajuns in orasul Starobelsk, in regiunea Lugansk. Ajutorul umanitar include alimente, apa, medicamente, precum si alte produse de care au nevoie locuitorii din estul Ucrainei", anunta Ministerul ucrainean pentru Situatii de Urgenta, potrivit unui comunicat, citata de Mediafax.

Ministerul informeaza ca acest convoi este format din 26 de camioane, 18 dintre care au fost trimise de regiunea Harkov. Autoritatile ucrainene au decis miercuri sa aloce 10 milioane de grivne (570.000 de euro) pentru nevoile umanitare ale populatiei din estul tarii, afectata de patru luni de lupte intre insurgentii prorusi si fortele guvernamentale.

Ucraina si Rusia sunt implicate intr-un conflict de cateva zile privind modalitatile de distribuire a unui ajutor umanitar rusesc destinat bastioanelor rebele Donetk si Lugansk, asaltate de armata ucraineana si care se confrunta cu o situatie umanitara critica.

Ucraina, ca si alte state occidentale, suspecteaza ca acest convoi, care a plecat marti dimineata de la o baza militara de langa Moscova si este stationat in prezent in sudul Rusiei, ar putea fi folosit ca o acoperire pentru o eventuala interventie rusa in Ucraina. Acest scenariu a fost calificat drept absurd de Ministerul rus al Afacerilor Externe.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri