Epidemia de febra hemoragica Ebola din Africa de Vest "se extinde, iar (situatia) se deterioreaza mai rapid decat capacitatea noastra de a-i face fata", a avertizat vineri Joanne Liu, directoarea organizatiei Medecins sans frontieres (MSF), dupa o vizita de zece zile in zona, relateaza AFP.

"Avem o lipsa totala de infrastructuri", a afirmat ea, apreciind ca "daca nu se stabilizeaza situatia in Liberia, nu se va stabiliza niciodata regiunea". Epidemia de Ebola din Africa de Vest va dura cel putin sase luni, a adaugat Liu.

Teama nu este cel mai bun comportament.

"Nu am mai vazut niciodata asa ceva. Trebuie sa elaboram o noua strategie, Ebola nu se mai limiteaza la cateva sate, ea se propaga intr-un oras cu 1,3 milioane de locuitori, Monrovia", a explicat directoarea MSF, in cadrul unei conferinte de presa la Geneva, potrivit Mediafax. Ea a adaugat ca exista in prezent "un climat de teama generala, ca pe timp de razboi", in regiunea afectata de la frontierele statelor Guineea, Sierra Leone si Liberia. "Teama nu este cel mai bun comportament", a precizat Joanne Liu.

Personalul de asistenta, depasit de numarul de cazuri

"Oamenii nu au incredere in centrele de sanatate. Capacitatile de monitorizare a celor care intra in contact cu bolnavii sunt insuficiente", a afirmat ea. Liu a dat exemplul localitatii Kailahun, din Sierra Leone, unde trebuie monitorizate 2.000 de persoane care au intrat in contact cu bolnavi de Ebola, in timp ce personalul nu este suficient decat pentru a monitoriza 250.

Joanne Liu a facut apel la o coordonare internationata sporita, sub egida Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). "Toate Guvernele trebuie sa se mobilizeze. Trebuie sa o facem acum daca vrem sa controlam aceasta epidemie", a mai spus directoarea MSF.

Organizatia Medecins sans frontieres este prezenta in cele trei tari cele mai afectate: Guineea, Liberia si Sierra Leone, cu un total de 692 de persoane, dintre care 72 sunt expatriate. Ebola a provocat moartea a 1.069 de persoane in aceste trei tari si in Nigeria, conform celui mai recent bilant al OMS.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri