Israelul nu va mai exporta de la 1 septembrie catre UE carne de pasare si produse lactate provenind din colonii, conformandu-se astfel unor directive europene, au anuntat duminica oficiali israelieni si europei citati de AFP si dati publicitatii de Mediafax.

"In acord cu decizii precedente, Uniunea Europeana nu mai recunoaste autoritatea Serviciului israelian de inspectie veterinara in vederea aprobarii exporturilor de carne de pasare si produse lactate provenind din colonii", a afirmat un oficial european pentru AFP. Directivele luate in acest sens in februarie de Comisia Europeana se aplica coloniilor si zonelor industriale din Ierusalimul de Est, Golan si Cisiordania in care se produc carne de pasare si produse lactate.

Oficialul european a precizat ca UE cere Israelului sa puna in aplicare un sistem pentru identificarea provenientei produselor, cu scopul de a le diferentia pe cele care provin din colonii, considerate drept ilegale, de celelalte.

Un oficial israelian a confirmat pentru AFP ca Ministerul Agriculturii a solicitat recent producatorilor vizati de masura "sa separe liniile de productie pentru a putea continua sa exporte catre Europa, care nu accepta ceea ce se produce dincolo de linia verde (dintre Israel si Cisiordania)".

Potrivit acestui oficial, exporturile de aceste produse catre Europa nu sunt foarte importante si deciziile UE "nu ar trebui" sa aiba un impact negativ asupra sectorului agroalimentar israelian.
Cotidianul Haaretz a citat duminica oficiali atat din cadrul Ministerului Agriculturii, cat si din cadrul Ministerului de Externe, care afirma ca directivele europene nu vor avea impact asupra economiei israeliene pentru ca produsele ce nu vor fi exportate catre Europa vor fi directionate pe piata locala.

Sursa foto: http://www.freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri