Separatistii prorusi din estul Ucrainei au dezmintit luni acuzatiile Kievului potrivit carora ar fi atacat un convoi de refugiati, omorand numerosi civili, relateaza BBC News Online.

"Ucrainenii au bombardat constant drumul, cu avioane si cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad. Se pare ca au ucis mai multi civili acum, asa cum fac de cateva luni", a declarat un purtator de cuvant al republicii autoproclamate Donetk, Andrei Purghin.

Kievul a acuzat luni separatistii prorusi ca au tras cu lansatoare multiple de rachete de tip Grad asupra unui convoi de refugiati, in apropiere de Lugansk, provocand moartea a "numeroase" persoane, inclusiv femei si copii, scrie Mediafax.

"Rebelii au tras asupra unui convoi de refugiati in apropiere de Lugansk, pe drumul dintre Hriasciuvate si Novosvitlivka, cu (lansatoare multiple de rachete de tip) Grad si mortiere livrate de Rusia", a declarat purtatorul de cuvant al armatei ucrainene Andrei Lisenko.

"Numerosi civili au fost ucisi, inclusiv femei si copii", a adaugat el, fara a fi in masura sa precizeze numarul victimelor. Conform purtatorului de cuvant, convoiul se deplasa printr-un coridor umanitar la nord de Lugansk, bastion al separatistilor prorusi, pe unde peste 1.800 de persoane au fugit din acest oras in doua zile.Un alt purtator de cuvant al armatei a declarat ca mai multe persoane au ars de vii in masini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri