Operatiunile legate de constructia gazoductului South Stream au fost oprite in Bulgaria, dupa ce Comisia Europeana a avertizat ca proiectul nu respecta standardele europene, noteaza RIA Novosti.

Ministrul Economiei si Energiei din Bulgaria, Vasil Shtonov, a cerut companiei de stat Energy Holding sa opreasca orice tip de operatiune legata de constructia gazoductului South Stream, potrivit unei declaratii oficiale a acestuia. Proiectul gazoductul South Stream presupune transportul de gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagra, catre tarile din sudul si centrul Europei. Scopul construirii acestui gazoduct este de a diversifica rutele disponibile pentru exportul de gaze din Rusia.

Proiectul a fost suspendat in momentul in care Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu acordurile bilaterale pe care Rusia le are cu tarile prin care urmeaza sa treaca gazoductul, printre care Austria, Bulgaria, Ungaria si Slovenia, informeaza Mediafax.

Comisia a apreciat ca aceste intelegeri incalca legislatia Uniunii Europene, care stipuleaza ca gazoductele nu pot apartine companiilor care se ocupa cu extractia gazelor naturale. In acest caz, proiectul este condus de catre gigantul rus Gazprom si grupul energetic italian Eni. Constructia gazoductului South Stream a inceput in 2012, urmand ca primele livrari sa se faca in 2016. Proiectul presupune ca gazoductul sa fie complet operational in 2018.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri