Violentele au escaladat noaptea trecuta in orasul Ferguson din statul american Missouri, unde, la 9 august, un tanar afroamerican a fost ucis de politistii care au tras cel putin sase gloante in el. Comunitatea, predominant afroamericana, sustine ca este inca un caz de crima rasiala, in timp ce autoritatile spun ca tanarul, care era suspectat ca jefuise un magazin, i-a atacat in timp ce incercau sa-l aresteze.

Doua persoane au fost impuscate noaptea trecuta in Ferguson, iar asta in contextul in care, de ieri, Garda Nationala americana patruleaza pe strazile orasului pentru a asigura siguranta localnicilor. Desi initial aplicasera inderdictii de a circula pe strazi pe timp de noapte, autoritatile locale au renuntat noaptea trecuta la restrictie, iar violentele au escaladat rapid. Politia a arestat mai bine de 30 de persoane, cu ajutorilor trupelor speciale si folosindu-se de cel mai nou tip de armament antirevolta trimis de Pentagon.

Practic, aceste echipamente au fost elaborate de Departamentul pentru Aparare a SUA pentru a sprijini autoritatile locale in combaterea traficului de droguri si eventuale amenintari teroriste. Politistii folosesc insa armele si vehiculele speciale ca mijloc de a dispersa multimile, iar cei din Ferguson s-au grabit sa apeleze la ele. Astfel, ei au scos pe strazi blindatele si tunuri sonice cu raza lunga de actiune, folosind totodata si gaze lacrimogene. Cei care folosesc aceste arme poarta echipament special, adevarate „armuri” de forma triunghiulara, elaborata mai degraba pentru teatru de razboi, scrie presa americana.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri