Proiectele mari din industria globala de petrol si gaze atrag costuri suplimentare de 500 de miliarde de dolari anual, avand in vedere ca aproape doua treimi dintre acestea depasesc bugetele planificate, conform unui raport al Ernst & Young.

Studiul a analizat 365 de proiecte, fiecare avand o valoare de peste 1 miliard dolari. In cazul a 65% dintre proiecte se depaseste bugetul aprobat, ceea ce "costa" industria de petrol si gaze peste 500 miliarde dolari la nivel global. "Costurile suplimentare generate de finalizarea proiectelor sunt, in medie, cu 59% mai mari decat estimarea initiala. In termeni absoluti, costul cumulat al proiectelor analizate in cadul acestui raport a crescut la 1,7 trilioane dolari, de la estimarea initiala de 1,2 trilioane dolari (...), potrivit raportului, arata Mediafax.

Din punct de vedere geografic, cel mai mare procent al proiectelor care se confrunta cu depasiri de costuri este in Orientul Mijlociu (89%). Urmeaza zona Asia-Pacific (68%), Africa (67%), America de Nord (58%), America Latina (57%) si Europa (53%). Perspectivele pe termen mai lung indica faptul ca rata de succes a incheierii de proiecte este in scadere, mai ales in anumite sectoare ale industriei.

"Exista mai multi factori interni si externi care influenteaza succesul unui megaproiect. Printre factorii interni se numara planificarea nepotrivita, accesul la finantare, un management defectuos al procesului de achizitie al contractorilor si al relatiei cu acestia, estimarile agresive, optimismul exagerat si schimbarea apetitului pentru risc. Multe din aceste zone pot fi abordate printr-o planificare initiala detaliata si un management de proiect solid, prin aceasta imbunatatindu-se performanta proiectului in ansamblul sau", se precizeaza in studiu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri