Cei mai bogati 10 rusi au inregistrat din martie, cand a inceput conflictul din Ucraina, un castig net cumulat de 3 miliarde de dolari, in pofida sanctiunilor economice impuse de SUA si Uniunea Europeana, care au vizat unele companii si persoane din Rusia.

Dintre acestia, pe primele cinci pozitii in topul miliardarilor se afla in ordine Aliser Usmanov, a carui avere a stagnat din martie la 18,3 miliarde de dolari, Viktor Vekselberg cu 14,9 miliarde dolari (-2%), Mihail Fridman, cu 14,4 miliarde dolari, in stagnare, Leonid Mikhelson, cu 14,4 miliarde dolari (+13%) si Vladimir Potanin, cu 14,3 miliarde dolari (+9%), potrivit companiei de cercetare Wealth-X.

Conflictul din Ucraina si-a pus totusi amprenta asupra unora dintre averi. Astfel, trei dintre magnati, respectiv Ghenadi Timcenko, German Khan si Viktor Vekselberg, au pierdut in total 1,8 miliarde de dolari, respectiv 5% din averile lor cumulate, din martie si pana la jumatatea lunii august, potrivit Mediafax.

Cel mai mare perdant este Timcenko, proprietarul companiei de investitii Volga Group, a carui avere s-a redus cu 8% de la agravarea tensiunilor din Ucraina. Timcenko a pierdut 1 miliard de dolari din martie si pana la jumatatea lunii august, in prezent avand o avere personala neta de 12,2 miliarde de dolari.

Pierderile unor magnati: procente mici din averi, traduse prin sume uriase

German Khan, in varsta de 52 de ani, a pierdut in aceeasi perioada 4% din avere, respectiv o jumatate de miliard de dolari. Wealth-X estimeaza ca miliardarul, care impreuna cu Mihail Friedman si Alexei Kuzmicev controleaza Alfa Group, cel mai mare grup financiar si de investitii industriale din Rusia, are in prezent o avere neta de 11,3 miliarde de dolari.

Viktor Vekselberg s-a mentinut pe locul al doilea in topul miliardarilor rusi, in pofida unui declin de 2% al averii personale. Magnatul de 57 de ani nascut in Ucraina este proprietarul si presedintele conglomeratului Renova Group, cu afaceri in industria aluminiului, petrolului, energiei si telecomunicatiilor. Wealth-X este o companie de cercetare cu sediul central in Singapore si cu 13 birouri pe cinci continente, specializata in analize referitoare la cei mai bogati oameni la nivel mondial, cu averi nete de cel putin 30 de milioane de dolari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri