Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a apreciat marti ca "soarta lumii si a Europei" se va decide la summitul de la Minsk, in prezenta presedintelui rus Vladimir Putin si a liderilor Uniunii Europene. Porosenko si-a strans mana cu Vladimir Putin inainte de debutul summitului, in conditiile in care AFP relateaza ca la sud de Donetk au loc confruntari militare, autoritatile ucrainene sustinand ca au oprit un convoi rus.

"Soarta lumii si a Europei se decide in cursul acestei intrevederi la Minsk. Asa vad eu", a declarat Porosenko, dupa ce a dat mana cu Putin, inainte de debutul discutiilor. Vladimir Putin si Petro Porosenko se afla la Minsk pentru un summit regional, la care vor participa si Catherine Ashton, Inaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, comisarul UE al Energiei, Günther Oettinger, si comisarul UE al Comertului, Karel De Gucht. Luni, Porosenko a dizolvat Parlamentul din Ucraina.

Acest summit, care se desfasoara in prezenta unor lideri ai Uniunii Europene, este a doua intalnire dintre presedintii rus si ucrainean, dupa o scurta intrevedere la 6 iunie in Franta, cu ocazia celei de-a 70-a aniversari a Debarcarii din Normandia.

In timpul summitului, AFP a relatat ca marti au loc confruntari militare in Ucraina in zona Novoazovsk, la sud de Donetk, in apropierea frontierei cu Rusia, unde autoritatile ucrainene sustin ca au oprit un convoi rus de blindate. Fum este vizibil in zona Novoazovsk, un oras de coasta situat pe litoralul Marii Azov, la 12 kilometri de frontiera Rusiei. "Atacurile mercenarilor rusi la Novoazovsk continua in acest moment. Un spital este in flacari", a declarat Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene.

Kievul sustine ca armata ucraineana a oprit un convoi rus de zece tancuri si doua transportoare blindate, dupa ce vehiculele ar fi intrat in Ucraina venind din Rusia. Moscova a respins acuzatiile. "Rusia incearca sa creeze un nou front in zona regiunii Donetk. (...) In acest moment, militarii ucraineni consolideaza liniile de aparare in jurul orasului Novoazovsk", a dat asigurari Lisenko.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri