Peste 5.000 de persoane au manifestat joi seara in orasele Harkov si Mariupol, in estul Ucrainei, impotriva "invaziei ruse" in tara lor, relateaza Mediafax, care citeaza agentia UNIAN, in pagina electronica.

La Harkov, peste 200 de activisti pichetau consulatul general al Rusiei, cerand incetarea "incursiunii ruse" in Ucraina. Manifestantii fluturau pancarte pe care scria: "Opriti-l pe nebun! Putin e un asasin" sau "Afara din Ucraina! Rusia este un terorist. Moarte ocupantilor rusi!".
De asemenea, activistii au intonat imnul Ucrainei si cantece obscene despre presedintele rus, Vladimir Putin.

Potrivit activistului Vladimir Cistilin, manifestantii cer oprirea invaziei ruse in Ucraina si o reactie din partea comunitatii internationale.
"A inceput invazia rusa. Locuitorii din Harkov nu pot ramane nepasatori fata de aceasta situatie. Astazi am decis sa ne adunam in fata consulatului, pentru a arata ca suntem impotriva actiunilor Rusiei", a spus Cistilin.

Dupa o ora de la inceputul manifestatiei, unul dintre activisti a aruncat petarde spre sediul consulatului, fapt ce a provocat ciocniri cu fortele de ordine. Potrivit Itar-Tass, nu se stie daca incidentul s-a soldat cu victime. O alta manifestatie impotriva actiunilor Rusiei a avut loc la Mariupol, unde peste 5.000 de persoane s-au adunat in piata din centrul orasului.

Potrivit unui deputat ucrainean, la miting participa atat ucraineni, cat si rusi, greci si evrei. Ei protesteaza fata de "agresiunea militara rusa" in Ucraina, relateaza postul de televiziune ucrainean TSN. Multi dintre manifestanti flutura steaguri ucrainene.

Mariupol, un oras cu 500.000 de locuitori aflat pe litoralul Marii Azov, in sud-estul Ucrainei, este situat la circa 50 de kilometri de frontiera rusa si la 110 kilometri sud de bastionul rebel Donetk. Putin, i-a indemnat pe insurgenti, in noaptea de joi spre vineri, sa deschida un coridor umanitar pentru militarii ucraineni incercuiti in zonele unde au loc confruntari, dupa ce Occidentul a amenintat Moscova cu posibile consecinte din cauza situatiei din Ucraina.

Administratia prooccidentala de la Kiev a afirmat joi ca "trupe ruse" au preluat controlul asupra orasului frontalier strategic Novoazovsk, situat la 100 de kilometri sud de bastionul rebel Donetk.

Kievul a denuntat, de la inceputul crizei, prezenta unor mercenari si militari rusi pe teritoriul ucrainean, insa Ministerul rus al Apararii a dat asigurari ca in estul Ucrainei nu sunt militari rusi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri