Fostul secretar general al NATO, lordul George Robertson, a fost numit vicepresedinte al consiliului de administratie al celui de-al treilea producator de gaze naturale din Rusia, grupul ruso-britanic, TNK-BP, inormeaza NewsIn.

Lordul Robertson are o experienta considerabila de lucru in Rusia, fiind fondatorul si presedintele Consiliului Rusia-NATO, au subliniat reprezentantii grupului TNK-BP. "Lordul Robertson a fost numit de catre BP si va lua locul lui Dick Olver, care fusese numit in consiliul de administratie al lui TNK-BP, la jumatatea anului 2004 si care a hotarat sa demisioneze", au indicat reprezentantii lui TNK-BP. "Obiectivul meu fusese de a pune pe picioare societatea unita TNK-BP. in acest moment, societatea functioneaza bine si sunt foarte multumit ca lordul Robertson a acceptat sa o conduca in urmatoarea ei faza de dezvoltare", a afirmat Olver.

Fost ministru britanic al apararii (1997-1999) si membru al Partidului Laburist condus de Tony Blair, lordul Robertson a preluat conducerea NATO, in luna octombrie, a anului 1999, inainte de a ceda locul lui Jaap de Hoop Scheffer, in luna decembrie, a anului 2003.

Fostul cancelar german, Gerhard Schroeder s-a alaturat si el unei companii din sectorul energetic rus, care construieste conducte de gaze pe sub Marea Baltica, fapt care a provocat critici in Germania. Grupul TNK-BP, detinut in proportie de jumatate de BP si jumatate de grupurile ruse Alfa Grup si Acces Renova, este al treilea producator din Rusia.

Grupul TNK-BP este prezidat de miliardarul rus Mikhal Fridman, actionar principal al holdingului Alfa Group. in anul 2005, grupul TNK-BP a inregistrat o crestere a productiei cu 6,4% fata de anul precedent, pana la 77 de milioane de tone, nivelul mediu de extractie fiind de 1,58 de milioane de barili pe zi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri