Presedintele rus Vladimit Putin a declarat, referindu-se la Kazahstan, ca a fost "creat pe un teritoriu care nu a avut niciodata un stat", retorica ce poate genera temeri in fosta republica sovietica, in contextul crizei ucrainene, informeaza ibtimes.co.uk.

Liderul rus a declarat in fata unei reuniuni a tineretului rus, in apropiere de Moscova, ca presedintele kazah, Nursultan Nazarbaiev, "a creat un stat pe un teritoriu care nu a avut niciodata un stat". "Kazahii nu au avut niciodata statalitate, el a creat-o", a adaugat Putin.

Analistii considera ca aceasta afirmatie ar sugera ca independenta Kazahstanului ar putea "disparea" cand Nazarbaiev, in varsta de 74 de ani, nu va mai fi in functie. Kazahstanul a fost ultima republica sovietica ce si-a declarat independenta dupa destramarea URSS in 1991.

In replica, Nazarbaiev a avertizat ca tara sa ar putea parasi Uniunea Vamala condusa de Rusia, daca simte ca independenta sa este amenintata de Moscova. "Kazahstanul nu va face parte din nici o organizatie care reprezinta un pericol pentru independenta sa", a declarat el pentru postul de televiziune Khabar.

Independenta este cea mai draga comoara a noastra, pentru care bunicii nostri s-au luptat.

"Independenta este cea mai draga comoara a noastra, pentru care bunicii nostri s-au luptat (...). Nu o vom preda nimanui si vom face totul pentru a o proteja", a adaugat presedintele kazah. Potrivit Moscow Times, numerosi cetateni kazahi denunta pe retelele de socializare afirmatiile lui Putin, care genereaza temeri ca Moscova ar putea viza si alte zone din fosta Uniune Sovietica.

Comentariile lui Putin amintesc de o afirmatie similara facuta in fata fostului presedinte american George W. Bush, in timpul summitului NATO de la Bucuresti, in 2008, cand a spus ca "Ucraina nici macar nu este un stat".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri