Gazprombank, a treia mare banca din Rusia, a incheiat o intelegere cu doi fosti senatori americani, Trent Lott si John Breaux, care presupune anumite activitati de lobby din partea acestora impotriva sanctiunilor impuse de catre Statele Unite Rusiei, vizand in special domeniul bancar, noteaza Ria Novosti.

Gazprombank a fost inclusa pe lista sanctiunilor impuse Rusiei de catre SUA in 16 iulie, pe fondul anexarii Peninsulei Crimeea de catre Moscova si a conflictului din estul Ucrainei.

Acordul dintre a treia mare banca din Rusia si cei doi fosti senatori americani prevede ca actiunile de lobby sa se concentreze asupra "legilor si reglementarilor care vizeaza bancile, inclusiv sanctiunile aplicate in prezent", arata Mediafax. Cei doi fosti senatori au infiintat o firma de lobby, Breaux-Lott Leadership Group, in 2008. Ulterior, compania a fost cumparata de o firma importanta din domeniu, in prezent fiind parte a grupului Squire Patton Boggs, una dintre cele 25 cele mai mari firme de avocatura din lume.

Lott este un fost senator republican din Mississippi, el fiind ales in Senatul SUA in 1988. El a detinut aceasta functie pana in 2007. De asemenea, Breaux a fost senator al Partidului Democrat din SUA pentru o perioada de 18 ani, intre 1987 si 2005. De-a lungul mandatelor sale, a fost membru in diverse Comitete ale Senatului, pe domenii ca transporturile, finantele sau comertul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri