Barack Obama si David Cameron isi unesc foretele in vedera sustinerii Ucrainei fata de Rusia, potrivit unui editorial publicat in The Times.

Presedintele american, Barack Obama, si premierul britanic, David Cameron, afiseaza o pozitie comuna in vederea sustinerii Ucrainei fata de Rusia, intr-un editorial publicat joi de cotidianul The Times, citat de AFP, potrivit Mediafax.

"Rusia a incalcat regulile odata cu anexarea ilegala si autoproclamata a Crimeei si odata cu trimiterea de trupe in teritoriul ucrainean, amenintand si subminand bazele unui stat suveran", scriu cei doi lideri. "In timp ce Rusia incearca sa forteze un stat suveran sa-si abandoneze dreptul la democratie si sa-i hotarasca viitorul folosind arme, noi trebuie sa sprijinim dreptul Ucrainei de a-si decide propriul viitor democratic si sa continuam eforturile pentru a consolida mijloacele Ucrainei", continua ei.

Acest editorial, publicat cu putin timp inainte de deschiderea summitului NATO, afirma ca Alianta ar trebui sa se instaleze "permanent" in Europa de Est, cu o forta de reactie rapida alcatuita din forte speciale tereste, aeriene si maritime care ar putea "fi mobilizate oriunde in lume foarte rapid".
Obama si Cameron indeamna celelalte state membre NATO sa respecte obiectivul de a consacra cel putin 2% din PIB pentru cheltuieli militare, cu scopul a de arata ca "rezolutia noastra colectiva este mai solida ca oricand".

Pe de alta parte, editorialul subliniaza ca Washingtonul si Londra "nu vor slabi in hotararea lor de a-i infrunta" pe extremistii din cadrul gruparii Statul Islamic ce actioneaza in Irak si Siria si care au ucis doi ostatici americani si ameninta cu uciderea unui cetatean britanic.
"Daca teorirstii cred ca ne vom pleca in fata amenintarilor lor, ei nu pot decat sa se insele in continuare. Tari ca Marea Britanie si Statele Unite nu se vor lasa intimidate de catre asasini barbari", avertizeaza cei doi lideri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri