In Suedia are loc o “revolutie a reciclarii” - una care a impins tara mai aproape de tinta de 0% deseuri. De fapt, mai putin de 1% din gunoiul menajer produs de gospodariile suedezilor ajunge sa fie dus la groapa de gunoi, potrivit Huffington Post.

Importing garbage for energy is good business for Sweden from Sweden on Vimeo.

Suedia a devenit atat de buna la managementul deseurilor, ca suedezii trebuie sa importe gunoi din Marea Britanie, Italia, Norvegia sau Irlanda pentru a hrani cele 32 de centrale care produc energie electrica din deseuri, fapt care se intampla deja de cativa ani.

Cum reuseste Suedia acest lucru? Tara are o politica agresiva de reciclare, care merge intr-o ordine a importantei: prevenire, reutilizare, reciclare, alternative de reciclare, iar in ultima instanta, de eliminare in depozitele de deseuri. Asa se face ca in 2014, doar 1 la suta din deseurile lor au sfarsit intr-un depozit de reciclare.

“Deseurile pot fi astazi exploatate intr-un mod cu totul diferit fata de pana acum. Nu mai sunt doar deseuri, au devenit o afacere”, a explicat directorul de comunicare a Managementului Deseurilor din Suedia, Anna-Carin Gripwell intr-o declaratie. In fiecare an, fiecare cetatean suedez produce 461 de kilograme de deseuri, o cifra putin sub media europeana de 500 de kilograme de gunoi pe an. Dar ce ii diferentiaza pe suedezi este modul cum au ales sa foloseasca acest program controversat de a incinera 2 milioane de tone de deseuri pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri