Un raport in care sunt analizate circumstantele prabusirii avionului Boeing al companiei Malaysia Airlines in Ucraina, la jumatatea lunii iulie, va fi publicat marti, a precizat joi Biroul de ancheta olandez pentru Securitate, care se ocupa ce ancheta internationala, informeaza AFP.

Acest raport interimar "va prezenta informatii factuale bazate pe sursele disponibile anchetatorilor", a precizat Biroul de ancheta olandez pentru Securitate (OVV), intr-un comunicat. "In lunile urmatoare, o ancheta complementara va fi necesara inainte ca raportul final sa poata fi redactat. OVV se asteapta sa publice raportul final in termen de un an de la prabusire", a adaugat Biroul.

Un avion de tip Boeing al companiei Malaysia Airlines, care asigura cursa MH17 pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, a explodat in zbor, la 17 iulie, probabil lovit de o racheta in timp ce survola estul Ucrainei. Aparatul de zbor transporta 298 de persoane, dintre care 193 de cetateni olandezi, arata Mediafax.

Kievul si occidentalii ii considera pe separatistii prorusi responsabili de producerea tragediei, in timp ce Moscova si insurgentii acuza Kievul. Acordurile internationale prevad, in mod normal, publicarea unui raport interimar in termen de 30 de zile dupa producerea catastrofei aeriene, dar "situatia complexa" din Ucraina a intarziat lucrarile anchetatorilor.

Acestia nu s-au deplasat la locul catastrofei, unde cautarea resturilor umane a fost intrerupta din cauza confruntarilor din acest sector intre armata ucraineana si insurgentii prorusi. Cutiile negre au fost analizate in Marea Britanie, de catre Biroul britanic de anchetare a accidentelor aeriene. In schimb, conducerea anchetei privind cauzele accidentului a fost incredintata Olandei.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri