Ministrul rus al Apararii Serghei Soigu ar putea fi inclus de Uniunea Europeana pe lista persoanelor vizate de sanctiuni, in urma invadarii militare a Ucrainei, sustin surse europene, potrivit AFP.

"Numele ministrului rus al Apararii face obiectul unor discutii" intre ambasadorii Celor 28, a anuntat o sursa. Ei continuau joi sa pregateasca noua serie de sanctiuni pe care sefii de stat si de guverne au decis, sambata trecuta, sa o impuna Rusiei, in urma unor informatii despre participarea directa a trupelor rusesti in luptele din estul Ucrainei.

Alta sursa diplomatica a confirmat ca adaugarea ministrului rus persoanelor vizate face obiectul unor discutii. In total, numele a aproximativ 20 de personalitati "provenind din cercurile puterii si din anturajul" presedintelui rus Vladimir Putin ar putea sa fie inscrise pe lista cu persoane vizate de o blocare a averilor si o interdictie de a calatori in UE, a adaugat aceasta sursa europeana, informeaza Mediafax.

Accesul Rusiei pe pietele europene, ingreunat in urma sanctiunilor

Aproximativ 100 de oficiali rusi si ucraineni, dar si aproximativ 20 de entitati au fost vizate de aceste sanctiuni tintite, inclusiv vicepremierul rus Dmitri Rogozin si sefii serviciilor de informatii rusesti. Propunerile avansate de catre Comisia Europeana (CE) prevad totodata aprofundarea sanctiunilor economice din faza trei decise la sfarsitul lui iulie si care vizeaza accesul pe piete de capitaluri, apararea, bunurile cu dubla folosinta civila si militara si tehnologii sensibile.

Principalele piste ar consta in restrangerea si mai puternica a accesului Rusiei pe pietele financiare europene, in inasprirea conditiilor vanzarii de echipamente care pot sa aiba o utilizare militara si a tehnologiilor pentru exploatare petroliera.

Cu scopul de a prmite o adoptare rapida a sanctiunilor, liderii europeni din tarile membre NATO ar putea sa profite de prezenta la Summitul de la Newport pentru a da unda verde seriei de masuri elaborate de catre ambasadori la Bruxelles. Acestia din urma urmeaza sa se reuneasca din nou vineri, ziua in care UE va lua decizia, potrivit ministrului italian de Externe Federica Mogherini.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri