Rusia detinea in custodia politiei duminica un cetatean eston acuzat de spionaj, la doua zile dupa ce Tallinn a acuzat persoane necunoscute "venite din Rusia" ca au incalcat frontiera pentru a rapi acest barbat in Estonia, relateaza AFP.

Politistul Eston Kohver a fost prezentat sambata de televiziunea rusa cu catuse la maini si figura sobra, in timp ce era luat de membri mascati ai fortelor de securitate. Acest incident are loc intr-un moment de tensiuni puternice intre Moscova si Tarile Baltice in jurul crizei din Ucraina.

FSB, serviciul de securitate rus, a explicat intr-un comunicat ca a arestat politistul in nord-vestul Rusiei, in apropiere de frontiera estona, vineri, in timp ce incerca sa desfasoare o operatiune de informatii. Potrivit FSB, asupra estonului a fost gasit un pistol, munitie, 5.000 de euro si "echipament special pentru inregistrari ilegale", precum si "material destinat aparent unei misiuni de spionaj".

Dar vineri, Parchetul eston a anuntat ca functionarul a fost "capturat de persoane necunoscute venite din Rusia, in timp ce era in serviciu pe teritoriul eston" si "luat cu forta, sub amenintarea armelor". Incidentul a avut loc la doua zile dupa o vizita istorica a presedintelui american Barack Obama la Tallinn care viza reasigurarea Tarilor Baltice cu privire la un angajament al Statelor Unite fata de securitatea lor, in cadrul NATO, unde sunt membre.

Aflate sub controlul URSS pana la destramarea sa in 1991, Estonia, Letonia si Lituania sunt profund preocupate de alipirea Crimmei la Rusia si de angajamentul Moscovei fata de o rebeliune separatista in estul Ucrainei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri