Lafarge si Holcim, doi dintre cei mai mari producatori de ciment la nivel global, companii care in prima parte a acestui an si-au anuntat planul de fuziune la nivel global, au primit acceptul autoritatilor din Singapore pentru a crea un singur grup pe piata asiatica, scrie Global Cement News.

Holcim Singapore si Lafarge Cement Singapore sunt prezente pe piata prin productia de ciment si betoane, dar si agregate. Autoritatile concurentiale din Singapore nu permit o fuziune intre doua grupuri daca acestea formeaza un grup mai puternic pe piata decat competitia. Chiar si asa, Lafarge si Holcim au indeplinit cu succes conditiile pentru a duce la bun sfarsit planul de fuziune pe piata din regiunea asiatica, asta deoarece atat Lafarge cat si Holcim nu se numara printre cei mai mari jucatori din Singapore.

Peste 100 cereri de interes pentru achizitia fabricilor Lafarge si Holcim

Holcim si Lafarge, gigantii cimentului care vor sa vanda activele in cadrul procesului de fuziune, au primit un numar de peste 100 de propuneri de achizitie a activelor, numarul acestora dublandu-se in in doua saptamani, de la circa 50 la peste 100, a declarat directorul general al Holcim, Bernard Fontana, in vara acestui an.

Cei doi producatori de materiale de constructii au anuntat in luna iulie o lista cu activele pe care intentioneaza sa le vanda pentru a obtine acordul autoritatilor de reglementare pentru fuziune. In tari precum Germania, Romania si Ungaria, Holcim (din Elvetia) si Lafarge (din Franta) au ales sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii si sa le pastreze pe ale celeilalte. Companiile au ales aceasta abordare cu scopul de a multumi autoritatile de reglementare, dar si pentru a pastra afaceri complete care functioneaza bine si pentru a obtine venituri cat mai mari din procesul de vanzare a activelor, a declarat Fontana intr-un interviu pentru Wall Street Journal. "Am primit expresii de interes de la tot felul de posibili cumparatori", a spus el. Printre acestia se afla firme specializate in investitii si companii din industria cimentului, inclusiv unele din pietele emergente.

In Romania au fost propuse pentru vanzare operatiunile producatorului francez de ciment Lafarge. Lafarge Romania detine in prezent aproximativ 40 de site-uri de productie, cele mai importante fiind fabricile de ciment de la Medgidia si Hoghiz si cea de macinare de la Targu Jiu.

Lafarge este prezent in Romania si pe segmentul betoanelor si agregatelor. Activitatea de agregate este derulata prin companiile Lafarge Agregate Betoane SA si Lafarge Agregate SRL. Pe zona de producere a betoanelor activitatea este asigurata prin firmele Lafarge Agregate Betoane (in pietele din Iasi si Ploiesti), Lafarge Comnord (Bucuresti), Lafarge Betoane (in pietele din Constanta si Braila) si Lafarge RMX (in piata din Cluj).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri