Micul stand unde vindeau hambugeri a fost deschis in California. La putin timp de la deschidere cei doi frati au inchis afacerea si au relansat-o in 1948, cu un meniu care continea doar noua produse, incluzand hamburger, cheeseburger si bauturi precum cafea, Coca-Cola si oranjada.

In 1954, mica afacere a intrat in vizorul lui Ray Kroc, un om de afaceri care se ocupa cu vanzarea de mixere pentru milkshake-uri. Acesta i-a convins pe cei doi frati sa ii ofere drepturile de franciza asupra afacerii, pe care a si achizitionat-o in 1955. Kroc a deschis primul restaurant McDonald’s in francize in 1955, iar vanzarile din prima zi de la inaugurare au totalizat 366 de dolari.

In 1958 McDonald’s a vandut 100 de milioane de hamburgeri si doi ani mai tarziu Kroc a cumparat drepturile exclusive asupra afacerii. Compania a cunoscut o dezvoltare accelerata, iar in 1965 functionau 700 de restaurante McDonald’s in SUA. In prezent, cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food deserveste 70 de milioane de clienti in fiecare zi, cu vanzari care au atins anul trecut 28 de miliarde de dolari.

Cu toate acestea, vanzarile din ultimele 13 luni au scazut cu 3,7%, cel mai puternic declin din 2003 pana in prezent.

McDonald's face pasi mari in directia unor meniuri mai sanatoase

McDonald's face pasi mari in directia unor meniuri mai sanatoase

Sursa foto: MediafaxFoto