Retailerul de bricolaj Baumax, unul dintre cele mai importante nume pe piata europeana de profil, a ajuns la o intelegere cu investitorul Haedus JSC pentru achizitia celor opt magazine detinute pe piata din Bulgaria, transmite Reuters.

Termenii si conditiile achizitiei nu au fost facute publice, care asteapta decizia autoritatilor concurentiale din tara vecina. Baumax si-a mai vandut in acest an operatiunile din Turcia (in luna aprilie) si pe cele din Romania, la finalul lunii iulie, fiind preluate de catre francezii de la Leroy Merlin. Pe piata locala Baumax detinea un numar de 15 magazine de bricolaj.

Piata de bricolaj (DIY) din Bulgaria este dominata de catre Praktiker, Baumax si francezii de la Mr. Bricolage. Conducerea Baumax anunta la jumatatea acestui an ca are in plan ca pana la finalul lui 2014 sa iasa de pe pietele din Romania, Bulgaria, dar si Croatia. Retailerul austriac detine 158 de magazine, din care aproape jumatate in Austria, iar restul in Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Croatia, Romania, Bulgaria si Turcia. Grupul a acumulat datorii de 1 miliard de euro, din care 350 milioane euro imprumuturi pentru operatiuni si 650 milioane euro credite ipotecare.

Proprietarul Baumax si-a vandut colectia de arta pentru a-si salva business-ul

Baumax, companie care s-a confruntat in ultimul an cu probleme, a decis sa isi vanda operatiunile de pe mai multe piete din estul Europei pe care a intampinat probleme financiare. Mai mult, pentru a sustine business-ul in regiunile in care a ramas, Karlheinz Essl, proprietarul retelei Baumax, si-a vandut colectia de arta in schimbul a 100 de milioane de euro. Colectia a fost cumparata intr-un final de catre magnatul austriac Hans Peter Heselsteiner, proprietar al unei fundatii care detine 25% din actiunile grupului de constructii Strabag

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri