5. SUA

5. SUA

Procentaj populatie care a absolvit o facultate: 43,1%
Costurile per student: 26.021 dolari (cele mai ridicate)

Costurile foarte ridicate cu educatia au fost justificate printr-un nivel de calificare ridicat in randul unei mari proportii din populatia adulta a SUA. Insa, pe fondul incetinirii ratelor de crestere din ultimii zece ani, SUA a fost devansata de alte tari.

Sursa foto: SUA, Shutterstock.com

4. Israel

4. Israel

Procentaj populatie care a absolvit o facultate: 46,4%
Costurile per student: 11.553 dolari

Majoritatea tinerilor de 18 ani din Israel sunt obligati la doi ani de serviciu militar. Ca urmare, locuitorii acestei tari isi finalizeaza studiile universitare mult mai tarziu decat in cazul altor state. Costurile scazute cu educatia au dus insa si la salarii mici in invatamant. Astfel, un profesor in invatamantul liceal, spre exemplu, castiga in 2013 mai putin de 19.000 de dolari, in timp ce media in randul tarilor care fac parte din Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica depaseste 32.000 de dolari.

Sursa foto: Israel, Shutterstock.com

3. Japonia

3. Japonia

Procentaj populatie care a absolvit o facultate: 46,6%
Costurile per student: 16.445 dolari

Precum in majoritatea tarilor asiatice, familiile japoneze au o traditie in a economisi bani pentru educatia copiilor. Astfel, la fel ca in cazul SUA, Coreea si Marea Britanie studiile universitare sunt sustinute din bugetul fiecarei familii.

Sursa foto: Japonia, Shutterstock.com

2. Canada

2. Canada

Procentaj populatie care a absolvit o facultate: 52,6%
Costurile per student: 23.225 dolari

Costurile cu educatia in Canada sunt devansate doar de SUA, ceea ce face din aceasta tara una dintre cele mai scumpe in privinta studiilor universitare.

Sursa foto: Canada, Shutterstock.com

1. Rusia

1. Rusia

Procentaj populatie care a absolvit o facultate: 53,3%
Costurile per student: 7.424 dolari (cele mai scazute)

Peste 53% din populatia adulta a Rusiei, cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, a urmat o forma de invatamant superior in 2012. In plus, Rusia a fost una dintre putinele tari unde costurile cu educatia au scazut in perioada 2008-2012.

Sursa foto: Rusia, Shutterstock.com

Sursa foto: Educatie, Shutterstock.com