La sase ani de la falimentul Lehman Brothers, cresterea actiunilor de pe burse ar putea da impresia ca economia mondiala a trecut peste cea mai recenta criza financiara. Totusi, economia reala revine cu greu, asa cum releva sase grafice publicate de livemint.com.

Activitatea economica in cele mai mari importante tari din lume este departe de a-si fi revenit complet. Spania, de exemplu, inca se afla sub nivelul din 2007, in vreme ce in economii precum India, care a scapat de ce a fost mai greu in criza, cresterea s-a oprit.

De asemenea, reducerea gradului de indatorare al firmelor a fost insotit de o crestere a datoriilor publice, pe masura ce guvernele au preluat active si companii care aveau probleme financiare si au incercat sa stimuleze economia cheltuind mai mult.

Politicile de pompare a banilor in economii vor inceta in curand, asa cum se intampla deja in SUA, fapt ce va ameninta stabilitate economica mondiala din prezent.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri