Familia care controleaza compania din Olanda a declarat ca a refuzat oferta inaintata de SABMiller in urma cu doua saptamani, intrucat doreste ca Heineken sa ramana independenta. Familia Heineken, care a fondat compania in 1864, detine putin peste 50% din actiunile producatorului de bere, prin Heineken Holding.

SABMiller a inaintat oferta de achizitie pentru Heineken pentru a-si asigura independenta fata de liderul pietei, compania belgiana Anheuser-Busch InBev. Potrivit unor surse citate de Bloomberg, Anheuser-Busch InBev intentioneaza sa preia SABMiller.

Oferta pentru preluarea Heineken depaseste cea mai mare tranzactie din industrie de pana acum, in urma careia InBev a preluat Anheuser-Busch, in 2008, pentru 52 de miliarde de dolari. De altfel, Anheuser-Busch InBev a cheltuit aproape 100 de miliarde de dolari in ultimii zece ani pentru cumpararea unor producatori mai mici, cum ar fi Corona sau Budweiser.

Heineken ocupa pozitia a treia in clasamentul producatorilor de bere la nivel mondial dupa volum, dupa Anheuser-Busch InBev si SABMiller. Volumul vanzarilor de bere ale Heineken in regiune a scazut cu 4,2% in primul semestru, la 22,7 milioane hectolitri, fata de 23,7 milioane de hectolitri in primele sase luni ale anului trecut. Grupul din Olanda a inregistrat vanzari mai mici in primul semstru fata de aceeasi perioada din 2013 pe pietele din Romania, Rusia, Polonia si Grecia.

Heineken, vanzari mai mici in Romania anul acesta

Heineken, vanzari mai mici in Romania anul acesta

Sursa foto: Heineken, Shutterstock.com